Reizen

Marrakech met kleine kinderen

23 januari 2019

Afgelopen week brachten wij door in het magische Marrakech. Deze intense, hectische en bizarre stad staat misschien niet hoog in de lijstjes van kindvriendelijke vakanties. Maar door de juiste keuzes te maken en balans te zoeken, wisten we er toch een hele gave reis van te maken, ook voor onze kindjes van 1 en 4. Daarom hierbij mijn tips voor een succesvolle stedentrip naar Marrakech met kleine kinderen.

Slapen in Marrakech

Investeer in rust en ruimte

Investeer tijd in het zoeken naar de juiste Riad wanneer je met kleine kinderen gaat. Als interieurjunky was een sfeervolle en authentieke Riad een vereiste. Daaraan geen gebrek gelukkig, die zijn er in overvloed. Maar reis je met kleine kinderen, kies dan voor een Riad met een ruime binnenplaats of dakterras waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Het liefst niet te dichtbij een Moskee, anders gaat de wekker elke ochtend vroeg.


Wij kozen er bewust voor om de Riad compleet af te huren zodat we alle ruimte en rust hadden om te relaxen en ongestoord middagslaapjes te houden.

Daarnaast kozen we voor een Riad waar we gebruik mochten maken van de keuken. Zo konden we voor onze nachtbraker makkelijk flesjes melk warm maken. En nog fijner, na een hectische dag vol indrukken konden we er ook voor kiezen om een avondje zelf te koken en “thuis” te blijven.

Begin de dag met ontbijt

De stad ontwaakt laat in de ochtend en eettentjes gaan vaak pas om 10.00 uur open. En aangezien onze kinderen steevast om 7 uur wakker worden met honger, was ontbijt inbegrepen een must. Het laatste wat je wilt is met hongerige kinderen op zoek naar eten.

Onze Riad heette Dar Zouar en hebben we geboekt via Airbnb. De gehele Riad kostte €120,- per nacht inclusief ontbijt. Gastheer Thierrie ontving ons. En hoewel hij liever lui dan moe was, deed hij echt zijn best. Hij maakte ons ontbijtje, regelde vervoer van en naar het vliegveld en regelde een toffe dagtrip naar de Ourika vallei.

Op stap in Marrakech

Wandelen door de Souks
Echt wandelen zit er voor de kleintjes niet bij in de Souks. De brommers vliegen je namelijk om de oren. Maar met een goede draagzak of buggy kom je een heel eind. Kijk je ogen uit naar alle mooie spulletjes en vergeet niet flink af te dingen als je iets moois op het oog hebt.

Bezoek de oudste Koranschool van Marokko
Dit uitstapje stond bovenaan ons lijstje op aanraden van andere reizigers, namelijk; koranschool Medersa Ben Youseff. Het is niet alleen leuk voor kinderen om te kijken hoe andere kinderen naar school gaan, maar het is ook nog eens een prachtig gebouw met een rijke historie. Ga je binnenkort naar Marrakech, check dan even of de school open is. Ze zijn deze eeuwenoude school namelijk aan het renoveren.

Jardin Majorelle

Jardin Majorelle
Deze tuin kom je in ieder lijstje tegen en is een prima uitstapje voor 1 Á 2 uur in de nieuwe stad van Marrakech. Je vindt er vele soorten cactussen en mooie vijvers rondom de oude felblauwe villa van Yves Saint Laurent, waar de kinderen lekker rond kunnen rennen.

Bezoek de lokale markt op donderdag
Elke donderdag is er een lokale markt in het noorden van de stad, iets buiten de Souks. Hier komen de berbers uit de woestijn hun inkopen doen én hun waren verkopen. Dit is echt een compleet andere markt dan de Souks. Namelijk, nog lokaler (en goedkoper). De kindjes keken hun ogen uit!

Op stap buiten Marrakech

Dit was toch wel de grootste verassing van onze trip naar Marrakech. Na een paar dagen drukte en hectiek snakte we naar een beetje frisse lucht en natuur. Onze gastheer regelde een trip naar de Ourika vallei & Fatma watervallen. Het kostte €100,- met zijn vieren, inclusief privé chauffeur. Op een langzaam tempo reden we de stad uit richting het Atlasgebergte. En met wat tussenstops bij een berberhuis, restaurantje en pottenbakker kwam we na 2 uur rijden in de Ourika vallei. Hier wachtte een gids ons op die ons meenam de bergen in naar de Fatma watervallen. Thijmen mocht op zijn nek en Jelle zat lekker in de draagzak bij Wouter. Na een behoorlijk pittige klimtocht kwamen we bij een prachtige waterval. En het mooiste was nog wel het uitzicht over de besneeuwde bergtoppen van de Atlas en de berberdorpjes in de vallei. In totaal hebben we twee uur gelopen en geklommen. Maar het was het dubbel en dwars waard. Op de terugweg stoppen we niet onderweg en rijden we in een uur terug naar onze Riad.

Eten in Marrakech

Eettentjes heb je in overvloed. De één nog leuker dan de ander! Met kinderen heb je alleen iets meer eisen dan zonder en moet je soms consessies doen om het gezellig aan tafel te houden. Zo was het voor onze koters belangrijk dat er pasta of pizza op de kaart stond. We kozen dus vaak restaurantjes uit die zowel westerse maaltijden hadden, als typisch Marokkaanse. Hieronder twee leuke, gezellige eettentjes die eruit sprongen bij ons.

Le Jardin

Le Jardin
Van deze groene Oase midden in de stad werden wij heel erg blij. Het prachtige interieur, de terassen en het eten. Alles klopte!

Atay-Cafe

Atay-Cafe
Dit gezellige kleine tentje heeft een gezellig dakterras met een artistiek sfeertje. Maar nog veel belangrijker, ze hebben er overheerlijke pasta bolognese, waar de kinderen dan weer erg blij van worden. En eigenlijk is dat natuurlijk het belangrijkste.

You Might Also Like

1 Reactie

  • Reply Op reis met Iris van Tricht - The things we like 12 maart 2019 at 22:44

    […] Iris schreef een blog over Marrakech met kleine kinderen die zeker het lezen waard is als je plannen… […]

  • Leave a Reply