Reizen

Stedentrip Mechelen

10 december 2018

Eén keer per jaar ga ik met 5 vriendinnen een weekendje weg. Vorige jaren zijn we in Den Bosch, Marrakech en Ibiza geweest. Dit blijven we met twee zwangere dames wat dichter bij huis. We gaan naar Mechelen!

Waar onze mannen kiezen voor stedentrips naar Dublin, Edinburgh en Berlijn om biertjes te drinken, staan onze meidenweekendjes in het teken van winkelen, eten, relaxen en kletsen. Met onze Time to Momo in de hand hebben we alle straatjes van Mechelen doorkruist. Ik heb de leukste winkeltjes & eettentjes in Mechelen die je niet mag missen voor je op een rijtje gezet!

Vriendinnen Carlijn & Karlijn wijzen ons de weg 😉

Winkelen in Mechelen

In Mechelen vind je veel pop-upstores met toffe unieke producten van creatieve designers en kleine ondernemers. Wat ik natuurlijk erg leuk vind, zijn producten voor kinderen en laat dat nou net zijn wat je hier in overvloed vindt!

Myexboyfriend
Ben je op zoek naar unieke cadeautjes of toffe accessoires? Check dan het winkeltje van MyexBoyfriend. Dit is een snoepwinkeltje voor interieurlovers zoals ik. Check ook hun Instagramaccount voor meer leuks!

Scoopstore
Scoopstore is een kleine winkelketen met shops in Antwerpen, Gent, Maastricht en Mechelen. Je vindt hier collecties van lokale designers en labels, zoals de typisch Belgische producten van het “ministerie van unieke zaken”. Neem ook eens een kijkje op hun website, ik vind het hilarisch.

Gold fish – kids webstore
Need i say more? Dit is echt een tof winkeltje voor de “designermom” in mij! Naast prachtige kleding van bijzondere merken vind je unieke cadeautjes en accessoires voor je kleintje. Check vooral ook even hun instagram en webshop! ps. ze verzenden ook naar Nederland!

Otters en Flamingo’s
In dit lieve winkeltje vind je het beste van twee werelden; tweedehands en Scandinavië. Ik ben gek op Scandinavische kinderkleding en hier vind je prachtig tweedehands kinderkleding van toffe Scandinavische labels. Ze worden uitvoerig gecheckt en voor een respectabele prijs verkocht. Win-win!

Hesjan Hoppsan
Het winkelpand van Otters en Flamingo’s is opgedeeld in twee shops. Je vindt hier namelijk ook het winkeltje Hesjan Hoppsan. Hier verkopen ze nieuwe kleding uit Scandinavië met merken als Name it, Villervalla en Danefea.

Pardoes Mechelen
Heb je even genoeg van interieur en kinderkleding? Neem dan eens een kijkje in deze leuke kinderboekenwinkel. Je vindt hier onder andere Nijntje in (bijna) alle talen en unieke kinderboeken voor alle leeftijden.

Hutshop
O dit winkeltje is echt een snoepwinkel. Je shopt er servies, stationery, leuke tasjes of kaarsen. Je koopt er bijvoorbeeld producten van Zuss en super schattige producten van Petit Jour Paris.

Eten in Mechelen

Oké laten we eerlijk zijn. Tijdens zo’n meidenweekend doen we niet veel meer dan winkelen en eten. Heerlijk toch? We zijn wel 5 kritische dames dus het eten moet niet alleen heel lekker zijn, het moet ook nog gezellig én mooi ingericht zijn. Het regende veel tijdens ons weekendje dus we hebben veel eettentjes kunnen testen ;). Ik deel graag de leukste 3 met je!

Ontbijten of lunchen bij Sister Bean 

Hou je van goede koffie, heerlijke taartjes of een uitgebreid ontbijt of lunch? Dan mag je dit leuke tentje “Sister Bean” op de Vismarkt niet overslaan. Dit is misschien wel de “hipste” tent van Mechelen, want het is op elk moment van de dag stampend (maar gezellig) vol. Zowel met gezinnen als vriendinnen en stelletjes. Er hangt een relaxte sfeer, de bediening is vriendelijke en het eten is heerlijk. Reserveer even als je met meer dan 6 personen wilt brunchen of ontbijten.

Borrelen bij Makadam 

Op de grote markt vind je Makadam. Een mooi ingerichte en gezellig bar. Met maar liefst 70 Belgische biertjes in huis zit je altijd goed. Ze hebben ook een “kleine hapjes kaart” en wil je blijven eten dan kan dat ook. Kijk vooral of er boven een plekje is zodat je mooi uit kunt kijken over de Grote markt onder het genot van een biertje. Je moet wel zelf achter je drankje aan, want de bediening liet bij ons wat te wensen over.

Diner bij Pinxtos 

Bij Pinxtos hebben we zoo lekker gegeten! Het concept komt uit Spanje, er is geen kaart maar je kunt kiezen uit een hele reeks heerlijke hapjes en kleine gerechten. Reserveren is niet mogelijk dus je moet soms even wachten, maar dat is het waard. De hapjes waren heerlijk en het personeel uitmuntend. De sfeer is was erg gezellig en alles mooi ingericht. Het was echt een feestje om hier te eten.

Liefs Iris!

You Might Also Like

geen reacties

Leave a Reply