Lifestyle Persoonlijk

Mama’s wees lief!

23 november 2018

Het klinkt wat zoetsappig, misschien zelfs overdreven. Maar ik vind écht dat wij mama’s wat liever voor elkaar moeten zijn. Want wat is het tegenovergestelde van lief? Gemeen, onaardig en kwetsend.

Als mama, ondernemer en blogger deel ik veel van mezelf, mijn kindjes en mijn ervaringen. En ik ben niet de enige. Ik heb ruim 4.000 volgers op Instagram, waarvan een groot deel mama of mama’s to be. Stuk voor stuk mama’s die 24/7 het beste uit zichzelf halen voor hun kindjes. Ondanks slapeloze nachten, huilende baby’s, slechte eters en gefrustreerde peuterpubers proberen we met de beste bedoelingen onze kinderen tot mooie mensen op te voeden, toch? We geven ze mee lief te zijn voor elkaar, beleefd te zijn en elkaar te respecteren.

Gek genoeg worden we er vroeg of laat allemaal mee geconfronteerd, is het niet online, dan is het wel op het schoolplein of op een verjaardag. De moedermaffia. Moeders die het nodig vinden om kritiek te uiten op elkaars opvoeding, opvattingen of inzichten. En dit vaak zelfs grof en kwetsend.

Waarom zijn we zo streng voor elkaar? We hebben toch allemaal geen flauw idee waar we mee bezig zijn?
Er is geen handboek of diploma. Je doet wat je kan en nee, dit is niet altijd de meest pedagogische oplossing. Maar het is ongetwijfeld vanuit liefde, met de beste bedoelingen en soms gewoon alles wat je als mama op dat moment kunt bieden.

Tijd voor verandering!

Ik vind dat het tijd is voor verandering! En daarom pleit ik voor meer “verbroedering” of eigenlijk “vermoedering” waarbij we elkaar niet afbranden maar juist een hart onder de riem steken als we het even niet meer weten. We zitten tenslotte allemaal soms letterlijk en figuurlijk in de shit. Ga met een andere mama’s om zoals jij wilt dat je kindje met andere kindjes om gaat. Met respect, beleefdheid en een beetje liefde. Stuur een kaartje of berichtje, laat weten dat je aan haar denkt.

Speciaal voor mijn mini campagne heb ik een kaartenset ontwikkeld, van mama’s voor mama’s. Met lieve woorden en relativerende teksten. Woorden die helpen om je mede-mama alles wat zonniger in te zien als het even pittig is.

Wat wil jij voor mama zijn?

Liefs Iris

You Might Also Like

geen reacties

Leave a Reply