DIY interieur

DIY TV kast

13 november 2018

Wat is er heerlijker dan onder een dekentje een lekkere Netflix serie kijken op tv? Nou ik kan weinig dingen bedenken op een gure herfstavond. Alleen die TV in de woonkamer, wat een lelijk ding! Overdag staat hij niet aan en wil ik er dus ook niet de hele dag tegenaan kijken.

Ik ben op zoek gegaan naar een manier om de TV te verstoppen ín het interieur. Er zijn veel TV-kasten te koop maar die zijn óf mega groot, of mega duur. Daarom kwam ik op het idee om zelf een TV-kast te maken die helemaal past binnen mijn interieur. En eigenlijk binnen elk interieur. Ik ben super tevreden met het eindresultaat. En als ik het kan, dan kan jij het ook!

Goed om rekening mee te houden.

Wij hebben een LED-TV wat inhoudt dat hij niet veel koeling nodig heeft. Let hier even goed op want heb je geen LED-TV? Dan is verstandig wat extra ventilatiegaatjes in de kast te verwerken. Het formaat van onze TV is 32 inch (81 cm). De formaten van de TV-kast zijn hier op gebaseerd.

Wat heb je nodig?

• 4 platen van 1 cm dik x 19 cm breed x 50 cm hoog. Dit vormen de harmonica deurtjes.
• 4 grote scharnieren van ± 50 mm x 30 mm.
• 4 kleine schanieren van max. 25 mm x 25 mm.
• 2 planken van 2 cm dik x 12 cm breed x 80 cm hoog. Dit vormt de onder en bovenkant van de kast.
• 2 planken van 2 cm dik x 12 cm breed x 46,5 cm hoog.
• 2 ophangsystemen (dit hangt van je muur en afwerking af)

Aan de slag!

Bijna al mijn klus-projecten beginnen bij Nijhof Baarn, hier koop ik mijn hout en dat laat ik voor een paar Euro op maat zagen bij de zaagafdeling. Want zagen, daar ben ik zelf niet zo’n ster in. Het zagen besteed ik dus lekker uit!

Maak eerst het raamwerk van de kast met de 2 grote en 2 kleine planken. Zorg dat de grote planken boven en onder zitten en dat je de kleine planken ertussen schroeft. Vervolgens kun je de 4 deurtjes aan elkaar schroeven met kleine schroefjes. Zorg dat er een klein randje tussen de deurtjes zit zoals je op de eerste foto bovenaan het artikel kunt zien, anders gaan ze niet meer open. De grote scharnieren gebruik je om de deurtjes aan elkaar te maken die openklappen. De grote scharnieren gebruik je om de deurtjes vast te maken aan de kast zelf. Als laatste hebben we met een boor een kleine inkeping gemaakt waar het snoer van de stekker doorheen kan.

Blenden

We hebben de Tv-kast dezelfde matte kleur gegeven als de onderliggende muur waardoor het mooi “blend” in het interieur. Maar stiekem vind ik hem onbehandeld ook heel tof tegen een witte muur. Wat vind jij?

Liefs Iris

 

 

You Might Also Like

1 Reactie

  • Reply Dennis Huisman 15 april 2019 at 10:58

    Heel gaaf zeg! Thanks voor de inspiratie!

  • Leave a Reply