interieur sharing is caring

Sharing is caring

11 november 2018

Een tijd terug deelde ik op Instagram mijn plannen om de twee broers bij elkaar op een kamer te laten slapen. Jelle is een slechte slaper en wordt regelmatig wakker ‘s nachts en Thijmen voelt zich vaak eenzaam op zijn grote kamer. Tijdens de vakantie hebben we een paar weken proefgedraaid en wonder boven wonder sliepen ze allebei als roosjes. Het leek ons dus de moeite waard om het thuis ook een tijdje te proberen.

Boven verwachting

We zijn nu een paar weken verder en het gaat boven verwachting goed. Jelle wordt bij vlagen nog steeds regelmatig wakker maar Thijmen slaapt (meestal) overal doorheen. En Thijmen vindt het op zijn beurt heel gezellig en voelt zich niet alleen als ze gaan slapen. Het lijkt ook wel of hun band steeds hechter wordt. En nu er een klein broertje of zusje onderweg is komt het eigenlijk heel goed uit dat de babykamer vrij is. We gaan er dus voor!

Tijd voor actie

De kamer van Thijmen is nu helemaal ingericht op één kindje en het wordt nu toch wel tijd om de kamer ook voor Jelle gezellig in te richten zodat het echt een kamer wordt van hun allebei. Aangezien Jelle 1,5 is en Thijmen 4 met allebei hun eigen behoefte wordt het nog best een uitdaging om alles te combineren in één kamertje van 3 bij 4 meter.

Thijmen’s kant

Aan Thijmen’s kant veranderd weinig. Hij krijgt alleen een zelf gemaakt bureautje in plaats van de boomstam zodat hij daar in de toekomst ook aan kan kleuren of boekjes kan lezen. De schommel blijft natuurlijk hangen en zijn kledingkast blijft ook op dezelfde plek.

Jelle’s kant

Aan de andere kant van de kamer hebben we een diepe vaste kast die nauwelijks gevuld is. Hier komen Jelle’s kleertjes in. De commode en het aankleedkussen komen niet meer terug in deze kamer aangezien deze op de babykamer blijven. Wel komt de schommelstoel naast zijn ledikant zodat we hem ‘s nachts een flesje kunnen geven. Natuurlijk krijgt Jelle ook een behangetje en aangezien hij gek is van beestjes krijgt Jelle de okergele hondjes uit mijn nieuwe collectie op de muur. Ik heb ook het plan om een huisje van plywood te maken en deze tegen de muur te bevestigen om een knus”hoekje” te creëren. Tot slot krijgt Jelle een aantal fijne Dippies aan de muur om wat leuke spulletjes aan op te hangen.

Liefs Iris

ps. Slapen jouw kindjes samen op een kamer en vind je het leuk om deze met mij te delen in de vorm van een blog? Stuur dan een mailtje naar studioirisvantricht@outlook.com

You Might Also Like

geen reacties

Leave a Reply