Persoonlijk Zwanger

Family of five!

8 november 2018

Yes! Eindelijk voelt het goed om dit grote nieuws met jullie te delen..  in mei komt er namelijk een kleintje bij en worden we een “family of five”!! Ik kan het nog nauwelijks geloven maar de echo’s en groeiende buik liegen er niet om. Ik ben zwanger!!!

Week 13

Ik ben nu ruim 13 weken zwanger en vandaag nog precies 187 dagen te gaan tot mijn uitgerekende datum 14 mei 2019. Het lijkt nog een eeuwigheid maar als ik me bedenk dat het “nog” maar een half jaartje duurt gaat het sneller dan me lief is. Gelukkig voel ik me goed. En afgezien van wat vermoeidheid en misselijkheid mag ik zeker niet klagen.

Grote broers

Thijmen is vorige week 4 geworden en begrijpt goed wat het inhoudt om een broertje of zusje te krijgen. Hij is ten slotte al een keer grote broer geworden en is gek op baby’s. Ook mama’s dikke buik kan hij zich nog goed herinneren. Maar dat er nu al een klein babytje in mijn buik groeit is nog moeilijk te begrijpen. Jelle snapt er nog niets van met zijn 1,5 jaar oud en hij zal nog net geen twee zijn als zijn broertje/zusje geboren wordt. Ik ben heel benieuwd hoe hij daar op zal reageren en hoe we hem daar het beste op voor kunnen bereiden. Tips zijn welkom!!

Een broertje of een zusje?

Met twee jongens zou je misschien denken dat ik nu heel graag een meisje wil. En hoewel er een beetje een taboe heerst op het uitspreken van je “wens”, ben ik daar heel eerlijk over. Toen ik zwanger was van Jelle hoopte ik stiekem op een meisje, simpelweg omdat we al een jongetje hadden en het me leuk leek om een meisje te krijgen.

Maar nu? Het maakt me helemaal niets uit! Ik ben vooral heel dankbaar dat ik dit nóg een keer allemaal mee mag maken en nu ik al mama ben van twee jongens lijkt het me net zo geweldig om nóg een jongen te krijgen. Wie wil er nou niet opgroeien met drie broers? Is toch tof? En heel cliché maar waar.. uiteindelijk maakt het niets uit. Ik weet namelijk dat ik net zo smoorverliefd zal worden op een mannetje als op een vrouwtje. En het aller belangrijkste? Als het kindje maar gezond is. Want dat is eigenlijk het enige wat telt.

Hoe doen mama’s dat?

Hoewel we altijd de droom hebben gehad om een gezin met drie kindjes te krijgen, vraag ik me vaak af hoe mama’s met 3 kindjes alles voor elkaar boxen. Ik vind het soms al een flinke klus om twee kinderen aan te kleden, eten te geven en alle liefde en aandacht te geven die ze nodig hebben. Laat staan met 3??

Daarom ga ik aankomende maanden op zoek naar waardevolle tips & trics om me zo goed mogelijk voor te bereiden op een leven met 3 kleine kindjes. Ben jij of ken jij een inspirerende mama die haar verhaal met mij wil delen? Stuur dan even een mailtje naar studioirisvantricht@outlook.com

Natuurlijk hou ik je ook regelmatig op de hoogte van mijn zwangerschap!

Liefs Iris

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mirjam Hart 8 november 2018 at 20:00

  Ooh Iris! Wat een geweldig nieuws. Gefeliciteerd.
  Mama van 3 zijn…Oef ja, dat is best heftig.
  Maar als ik naar die chaos aan de eettafel kijk tijdens het avondeten ben ik echt zo trots als een pauw!
  Ik riep heel hard dat het bij de derde mij niets uitmaakte, maar stiekem hoopte ik op een jongetje. Een huis vol mannen leek me enig. Maar omdat ik wist dat Bram vurig hoopte op een kleine meid was ik net zo blij toen de binnenkant van de taart roze was.
  Het is precies zoals je zegt: Hoe bijzonder is het dat je nog een zwangerschap mag meemaken en een kleintje op de wereld mag zetten?! Geniet!

 • Reply Mama van 3 – Mirjam Hart – irisvantricht 22 november 2018 at 19:19

  […] week maakte ik hier bekend dat ik zwanger ben van ons derde kindje. En hoewel ik weinig vragen heb over het verloop van […]

 • Reply Yes, het wordt een… – irisvantricht 29 december 2018 at 11:25

  […] groeit. Super dankbaar zijn we voor dit kleine zusje, wat een geschenk! Eerder schreef ik een blog over deze zwangerschap en dat het me totaal niet uitmaakte wat het werd. Maar stiekem was ik er […]

 • Leave a Reply