Hotspots interieur

We are pregnant festival!

4 november 2018

Ik ging afgelopen vrijdag gezellig een taartje eten met Soraya van Binti home op het We are pregnant festival! Een mooi aanleiding om eens lekker te struinen en te speuren naar nieuwe toffe kindermerken.

Gek genoeg koop ik eigenlijk nooit veel spulletjes op dit soort evenementen, simpelweg omdat ik een beetje overdonderd raak door alle toffe dingen die ik zie en ik toch wil proberen om wat bewuster te consumeren. Of het gelukt is? Wonder boven wonder wel!! Ik heb veel inspirerende ondernemers ontmoet, foto’s gemaakt en visitekaartjes meegenomen en neem nu lekker de tijd om me te verdiepen in de merken en producten. Uiteindelijk koop ik natuurlijk wel bij diezelfde ondernemers! Hoe doe jij dat? Koop je je helemaal gek? Of laat je ook eerst alles op je inwerken?

Ik heb een aantal leuke en inspirerende merken voor je op een rijtje gezet!

Boro Mini 


Boro Mini volg ik al een tijdje op instagram en ik vind ze zo tof! De meiden van Boro Mini ontwikkelen fijne zachte 100% plantaardige babyproducten van organic katoen, gekleurd met planten en wortels. En denk je bij plantaardige babyproducten een stoffige suffe lapjes? No way! Het is ook nog eens heel erg leuk! Zelf heb ik de Xl swaddle in wit met blauwe opdruk en die is écht favoriet thuis.

Alles wordt gemaakt in het Boro atelier in Amsterdam waar langdurig werkzoekende in een speciaal traject leren naaien, zeefdrukken en stoffen verven. Je draagt dus niet alleen bij aan een beter milieu maar ook bij aan een betere samenleving, win win!

Babywoods

Papa’s en mama’s met een kleine babykamer opgelet, want dit vind ik echt tof! Soortgelijke producten bestaan vast in IKEA-land maar deze stoere wandcommode sprong er wat mij betreft uit. Niet te min omdat ik gek ben van de Scandinavische uitstraling en het feit dat elke commode met de hand wordt gemaakt.
Ze zijn verkrijgbaar in 3 formaten en zijn later ook nog super tof te gebruiken als bureau of knutseltafel! Een duurzame keuze dus, i love it! Hier vind je mee informatie over deze unieke wandcommodes.

Pluk en Paloma

Tussen best veel monochrome en pastel viel deze shop écht op! Veel bonte kleuren en geïllustreerde kids decor, helemaal leuk! Ze hebben een fysieke winkel in Den Haag, maar vrijwel alles is verkrijgbaar in hun mooie webshop. Neem vooral eens een kijkje bij “on the wall” en “paper goods” in de webshop. Daar vind de toffe collectie van Rifle Paper Co. waar ik een enorme fan van ben!

Heb jij ook nog toffe shops of merken ontdekt?

Liefs Iris

You Might Also Like

1 Reactie

  • Reply De eerste baby spulletjes – irisvantricht 28 april 2019 at 09:33

    […] dat ik fan ben van Boro*mini. Ik vind eigenlijk al hun producten tegek. Ik schreef al eerder een blog over dit prachtige merk met hun duurzame en maatschappelijke karakter. Daarnaast zijn de meiden van […]

  • Leave a Reply